گردشی در دنیای امواج الکترومغناطیسی آقای هرتز|خبر

Sajjad MT

Sajjad MT

گنده تالار!
مدیر بازنشسته

موج رادیویی یک «موج الکترومغناطیسی» است که معمولا توسط یک دستگاه و آنتن اش تولید می شود. این امواج نخستین بار توسط «هاینریش رودلف هرتز» آلمانی کشف شد و به افتخار او «هرتز» به عنوان یک یکا برای سنجش بسامد این امواج نامگذاری شد.

احتمالا از روز گذشته لوگوی متفاوت گوگل را دیده اید که به افتخار تولد ۱۵۵ سالگی رودلف هرتز تغییر کرده بود. کشف آقای هرتز تاثیر زیادی روی دنیای فناوری گذاشت و هم اکنون جایی نیست که اسم آقای هرتز به گوش مان نخورد. البته با عنوان هایی مانند گیگاهرتز یا مگاهرتز.

بد نیست به مناسبت تولد این دانشمند کمی با امواج الکترومغناطیس مشهور آشنا شویم:

کشف آقای هرتز سبب شد که رادیو اختراع شود و سپس تلویزیون به خانه های ما راه پیدا کند. امواج الکترومغناطیس اساس کار رادار، تلفن های همراه، جی پی اس، وای-فای و بسیاری چیزهای دیگر را هم تشکیل می دهند.

در اینجا با لیستی از امواج رادیویی مشهور و پرکاربرد آشنا می شوید:

موج رادیو AM: از 535 کیلوهرتز تا 1.7 مگاهرتز

ایستگاه های تلویزیونی: 55 تا 88 مگاهرتز و همچنین 174 الی 220 مگاهرتز

رادیو FM : از 88 مگاهرتز الی 108 مگاهرتز

تلفن های همراه: حدود 900 مگاهرتز

جی پی اس: 1227 و 1575 مگاهرتز

بلوتوث: 2.45 گیگاهرتز

وای-فای: 2.4 و 5 گیگاهرتز

جالب است بدانید که تقریبا هر فناوری بی سیم دارای موج رادیویی مخصوص خودش است. صدها موج رادیویی برای هر کار ویژه اختصاص یافته که مثال هایی از موارد متفاوت دیگر را هم می بینید:

کنترل از راه دور برای باز کردن درب گاراژ ها: 40 مگاهرتز

تلفن های بی سیم خانگی: 40 تا 50 مگاهرتز

سیستم های نظارت بچه: 49 مگاهرتز

هواپیماهای کنترلی: 72 مگاهرتز

سیستم های نظارت بر حیوانات در حیات وحش: 215 الی 220 مگاهرتز

ارتباطات بین سیاره ای و فضایی: 2290 الی 2300 مگاهرتز

در هر کشور یک سازمان مسئول تصمیم گیری در این مورد است که چه کسی از هر طول موجی برای چه کاری می تواند استفاده کند. برای مثال در آمریکا FCC که مخفف Federal Communications Commission است این کار را به عهده دارد و در ایران هم سازمان تنظیم مقررات رادیویی این مسئولیت را بر عهده دارد.

شاید تا به حال توجه زیادی به این امواج نداشته و فقط از آنها استفاده می کردید. اما یک آشنایی کوتاه سبب می شود که از این به بعد هر گاه کلماتی مانند GHz را دیدید، به یاد فردریک هرتز بیافتید که فقط ۳۶ سال عمر کرد، اما در طول حیات کوتاه اش نامش را در یاد ما باقی گذاشت.
 
متن زیبا برای فرزند پسر - متن زیبا برای فرزند دختر - متن ادبی درباره برادر - کابل شارژر سامسونگ- خرید قاب گوشی- جواب آمیرزا- اسکرین شات سامسونگ - فلش کردن گوشی - اروس دیجیتال - قاب گوشی A54 - قاب گوشی s23 ultra -
بالا