گوگل ف ی ل ت ر می شود!!!

  • شروع کننده موضوع A.Shadow
  • تاریخ شروع
A.Shadow

A.Shadow

مدیر کل تالار
مدیریت کل تالار
به گزارش سرویس علمی فناوری جام نیوز (20 May)، وزیر ارتباطات در واکنش به اقدام گوگل در حذف نام خلیج فارس اعلام کرد: بدون شک ادامه این مباحث می تواند به انجام اقداماتی همچون پاک کردن گوگل از صفحه شبکه های کشور منجر شود.
گوگل چندی پیش طی اقدامی شیطنت آمیز و خلاف عرف بین الملل نام خلیج فارس را از نقشه های خود در سرویس Google Maps حذف کرد به نحوی که وقتی کاربران نام خلیج فارس را روی نقشه گوگل جست وجو می کنند، این سرویس آن ها را به موقعیت این خلیج هدایت می کند، اما نام خلیج فارس از نقشه گوگل حذف شده است.
حرکتی که به زعم بسیاری از کارشناسان پاسخ گویی بدان علاوه بر پی گیری های حقوقی، نیازمند برخورداری از ابزار های فنی مشابه از جمله موتور جست وجوی ملی و تولید محتوای مناسب است.شاید بهترین نوع تقبیح عمل گوگل این باشد که کاربران ایرانی استفاده از این سایت را محدود کنند و یا با ایجاد صفحاتی به این اقدام غیرقانونی گوگل اعتراض کنند.در گفت وگو با وزیر ارتباطات، دبیر ستاد توسعه IT، معاون شرکت فناوری اطلاعات، معاون وزیر ارتباطات و کارشناسان برجسته IT راهکارهای فنی مقابله با این اقدام گوگل را مورد بررسی قرار داده ایم.


ادامه شیطنت ها به حذف گوگل می انجامد
رضا تقی پور وزیر ارتباطات در گفت وگوی اختصاصی با خراسان درباره تدابیر اتخاذ شده برای مقابله با این اقدام شیطنت آمیز گوگل اظهار داشت: علی القاعده برای ما کاری ندارد که امروز گوگل را از صفحه شبکه های کشور پاک کنیم اما با توجه به این که حساسیت هایی در این زمینه وجود دارد و بعضی از شهروندان برای دسترسی به منابع اطلاعات مورد نظر خویش از آن استفاده می کنند فعلا در این رابطه اقدامی انجام نداده ایم اما بدون شک، ادامه این مباحث می تواند به انجام اقدامات این چنینی منجر شود.وی افزود: ما به شهروندان عزیز اعلام کرده ایم استفاده های معمولی از این موتور جست و جو بستگی به سیاست خودشان دارد اما استفاده از آن برای کاربردهای جدی، به هیچ عنوان قابل اعتماد نیست.


اقدام گوگل در تناقض با اصول حرفه ای اطلاع رسانی است
در این باره دکتر محامدپور دبیر ستاد توسعه فناوری اطلاعات معاونت علمی ریاست جمهوری نیز ضمن غیرحرفه ای خواندن این اقدام از سوی گوگل به خراسان گفت: این اقدام به طور حتم تحت تاثیر نفوذ و کارشکنی های دولت های غربی و آمریکا انجام شده است.وی با بیان این که حذف نام یک نقطه استراتژیک و تاریخی در گوشه ای از جهان توسط یک پایگاه اطلاع رسانی مانند گوگل به هیچ وجه زیبنده نیست، تصریح کرد: یک سایت یا مجموعه ای که ادعای اطلاع رسانی می کند به طور طبیعی باید همواره درصدد افزایش و تکمیل اطلاعات خود باشد نه این که بخشی از اطلاعات خود را که بر پایه اسناد و مدارک تاریخی استوار است، از فهرست اطلاعات خود حذف کند در واقع گوگل با حذف نام خلیج فارس اعتبار خود را خدشه دار کرده است.


کاربران، گوگل را تحریم کنند
وی با بیان این که این اقدام گوگل در چارچوب جنگ سایبری معنا پیدا می کند، اظهار داشت: یکی از راهکارهای موثر برای مقابله با این اقدام انجام واکنش گروهی از سوی کاربران است، این حق کاربران است که به اطلاعات درست و دقیقی دسترسی داشته باشند و بدیهی است حذف بخشی از اطلاعات و ارائه اطلاعات ناقص و غلط در عین حال که باعث سردرگمی مخاطبان می شود توهین به شعور مخاطبان است؛ بنابراین کاربرانی که از گوگل به عنوان یک رسانه استفاده می کنند می توانند نارضایتی خود را به این شیوه اطلاع رسانی گوگل اعلام و حتی این سایت را بایکوت کنند و موتورهای جست وجوی دیگری را جایگزین آن کنند. دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری اطلاعات با اشاره به نقش و وظیفه دولت در قبال این اقدام گوگل گفت: به طور کلی در شرایط کنونی دولت و مجموعه مسئولان ذی ربط باید ضمن محکوم کردن این اقدام، از طریق مجامع جهانی موضوع را پیگیری کنند.


لزوم گسترش تولید محتوای بومی در فضای مجازی
وی گسترش تولید محتوای بومی در فضای مجازی را از دیگر راهکارهای مقابله با این جریان عنوان کرد و گفت: تولید محتوا یکی از ابعاد و ملزومات حضور در فضای سایبر است و با تولید محتوای مناسب و انتشار آن در فضای مجازی، به راحتی می توانیم با اقدامات غیراصولی و شیطنت آمیزی از این قبیل مقابله کنیم.وی تصریح می کند: به نظر من وقوع اتفاقاتی از این قبیل ایجاب می کند که مسئولان سریع تر برای اجرای برنامه ها و پروژه هایی که در ابعاد ملی در عرصه فضای مجازی تعریف شده است، وارد عمل شوند و اقدامات را به نتیجه برسانند.


لزوم تسریع در روند راه اندازی موتور جست وجوی ملی
به طور نمونه، بحث راه اندازی موتور جست وجوی ملی که از مدت ها پیش مطرح بوده است باید هرچه سریع تر عملیاتی شود تا ما بتوانیم با تولید محتوای مناسب از طریق این موتور جست وجو هم نیاز داخل را برطرف کنیم و هم از آن به عنوان یک اهرم در مقابله با این جریان ها و حفظ منافع ملی استفاده کنیم.


پاسخ گویی به حرکت گوگل نیازمند ابزار فرهنگی است
معاون شرکت فناوری اطلاعات نیز درباره تدابیر اتخاذ شده برای پاسخ گویی به این اقدام گوگل گفت: این موضوعی نیست که تنها از بعد فنی بتوانیم آن را حل کنیم بلکه مسئله ایجاد شده یک مسئله فرهنگی است و اگر قرار باشد پاسخی به این جریان بدهیم باید از طریق فرهنگ سازی مناسب و همین فضای مجازی باشد. مهندس انصاری در پاسخ به این سوال که آیا فکر نمی کنید در شرایط کنونی بیش از هر چیز، نیازمند ایجاد زیرساخت های فنی از جمله راه اندازی موتور جست وجوی ملی هستیم، تصریح کرد: من هم با نظر شما موافقم و راه حلی که در این جریان موثر به نظر می رسد، راه اندازی سرویس دهنده هایی است که بتوانند در بحث اطلاع رسانی با گوگل رقابت کنند. این موضوع نیز جزو برنامه ماست و امیدواریم در آینده نزدیک این قبیل سرویس ها را نیز راه اندازی کنیم.اما در شرایط فعلی بهترین راه حل این است که کاربران ایرانی استفاده از سرویس دهنده هایی را که می خواهند نام ایران، فرهنگ و پیشینه تاریخی ایران را کمرنگ کنند، تحریم کنند.مهندس انصاری همچنین خاطرنشان کرد: اساسا برای مجموعه ای مانند گوگل که ادعا می کند اطلاعات را بدون سانسور به دست کاربران می رساند، دستکاری در اطلاعاتی که مستندات تاریخی چند صد ساله دارد و حتی در نقشه هایی که مستشرقان غربی از این منطقه تهیه کرده اند نیز این خلیج تحت عنوان خلیج فارس معرفی شده، چنین اقدامی به این معناست که گوگل کاملا غیرحرفه ای عمل و خود را وارد جریان های سیاسی کرده است.


طرح اقدام شیطنت آمیز گوگل در مجامع بین المللی جامعه اطلاعاتی توسط ایران
واقعیت این است که در جامعه اطلاعاتی اصل اول برای فعالیت رسانه ای و اطلاع رسانی، بی طرفی است و رسانه ها ملزم به رعایت آن هستند درحالی که امروز می بینیم با راه انداختن جریان هایی مانند اقدام غیرحرفه ای گوگل، این اصل از سوی بسیاری از رسانه های غربی زیر پا گذاشته می شود.مهندس حکیم جوادی، معاون وزیر ارتباطات ضمن بیان این مطلب، با اشاره به این که گوگل با این اقدام نسبت به ماهیت اصلی خود روشنگری کرده است، گفت: این اقدام نظر همه کاربران ایرانی چه ایرانیان داخل کشور و چه ایرانیان مقیم خارج از کشور را نسبت به گوگل تغییر داده است و جهت گیری این پایگاه را که ادعای اطلاع رسانی دارد بیش از پیش مشخص کرده است؛ بنابراین سریع ترین واکنش در قبال این اقدام، آن است که مردم از این موتور جست وجو استفاده نکنند. وی ادامه داد: وقوع جریان هایی از این قبیل، ما را مصم تر می کند که هرچه سریع تر موتور جست و جوی ملی را راه اندازی کنیم و انتظار ما این است که با راه اندازی این موتور جست و جو مردم نیاز خود را از این طریق برآورده کنند و کمتر متکی به موتورهای جست و جویی مانند گوگل باشند. وی تصریح کرد: با راه اندازی موتور جست و جوی ملی در آینده نزدیک، به طور قطع ما ضوابط و شرایطی را برای استفاده از اطلاعات سرویس دهنده های جهانی از جمله گوگل و … خواهیم داشت و در صورت بروز هرگونه تخلفی از سوی این قبیل سرویس دهندگان، این امکان وجود دارد که بتوانیم برخوردهای جدی تری را نشان بدهیم، البته در چنین شرایطی به نظر می رسد که از بعد دیپلماسی، وزارت امور خارجه باید حرکت موثری در پیگیری این جریان داشته باشد، البته تلاش ما هم این است که این موضوع را در مجامع بین المللی در حوزه جامعه اطلاعاتی از جمله اجلاس WSIS مطرح کنیم.


راهبرد مناسبی برای حضور در فضای مجازی نداریم
رئیس کارگروه دولت الکترونیک در تحول اداری کشور و کارشناس برجسته فناوری اطلاعات با بیان این موضوع که متاسفانه هنوز راهبرد مناسبی برای حضور در فضای مجازی نداریم، گفت: اینترنت یک ابزار جهانی است و مالکیت آن نیز جهانی است و هر کشوری بسته به سواد دیجیتالی خود و توانمندی که دارد و نوع مدیریتی که در حوزه فناوری اطلاعات انجام می دهد، می تواند از این ظرفیت استفاده مناسب داشته باشد و در مواقع خطر نیز واکنش های مناسبی را از خود نشان دهد و این مهم نیازمند برخورداری از یک راهبرد مشخص برای حضور در فضای مجازی است.

البته خوشبختانه با رهنمودهای مقام معظم رهبری، در اسفند90 شورای عالی فضای مجازی در کشور با عضویت بالاترین مسئولان نظام شکل گرفت و این امید به وجود آمد که پس از سال ها سرانجام یک بانی که بتواند راهبرد کلان توسعه IT و استفاده از شبکه اینترنت را به صورت امن در کشور فراهم کند، داشته باشیم. اما متاسفانه با وجودی که نزدیک به 3 ماه از تشکیل این شورا نیز می گذرد، هنوز مرکز ملی فضای مجازی به وجود نیامده است، اگر این مرکز ایجاد شود و یک سیاست کاملا روشن در حوزه فناوری اطلاعات و استفاده مناسب از اینترنت ارائه کند، به طور قطع با قدرت بیشتری از عهده رویارویی با تهاجم بیگانگان در فضای مجازی برخواهیم آمد.

این کارشناس فناوری اطلاعات با ارائه چند راهکار برای مقابله با این جریان گفت: راهکار اصلی آن است که ضمن توجه به مسائل امنیت در حوزه مجازی که بسیار مهم است، حضور پررنگی در مجامع بین المللی که در این حوزه تشکیل می شود داشته باشیم و در قطعنامه های بین المللی نظرات خود را بگنجانیم. وی در ادامه تصریح کرد: باید یک تعادل منطقی بین اینترنت جهانی و شبکه ملی اطلاعات ایجاد کنیم که بر اساس یک فرمول امن فرصت لازم برای ارتقای دانایی مردم و کار در فضای بین الملل فراهم شود تا در مقابل تهاجم بیگانگان واکنش مناسب را خود مردم داشته باشند. همان طور که در گذشته یک بار مردم با ارسال ایمیل های بسیار زیاد مانند یک بمب گوگلی عمل کردند و موفق شدند نام خلیج فارس را که در گوگل حذف شده بود دوباره بر گردانند این اقدام در حال حاضر نیز امکان پذیر است و لازمه اش آن است که دسترسی مردم و کاربران را به شبکه ملی اطلاعات بیش از پیش فراهم کنیم.

البته در شرایط کنونی باید راهبرد اصلی از سوی شورای عالی فضای مجازی تعیین شود تا در صورت مواجهه با اقدامات شیطنت آمیزی از این قبیل نهادهای مربوطه برای مقابله با این موضوع مشخص و اقدامات موثری نیز برنامه ریزی و اجرایی شود. وی ادامه داد: اگر قرارداد یا تفاهم نامه ای با گوگل داشتیم می توانستیم در قالب این تفاهم نامه این گونه موارد را درج و مشکلات احتمالی را پیگیری حقوقی کنیم. کاری که برخی از کشورها از جمله چین در قبال گوگل انجام داده اند و بر همین اساس ملزم به رعایت حقوق و منافع یکدیگر هستند.

رئیس کارگروه دولت الکترونیک در تحول اداری کشور در ادامه تاکید کرد: همان گونه که در داخل کشور برای اثبات بسیاری از موضوعات مهم حرکت های نمادین انجام می دهیم؛ به طور نمونه زنگ خلیج فارس را در مدارس به صدا در می آوریم، باید بتوانیم در سطح جهانی و در بین شبکه های مختلف جهان از طریق اینترنت و شبکه های اجتماعی نیز این زنگ را به صدا در آوریم در این صورت راحت تر و اساسی تر می توانیم از وقوع هر اتفاقی که منافع ملی ما را به خطر بیندازد، جلوگیری کنیم. در دنیا گوش شنوا کم نیست و اگر بتوانیم مشارکت منطقی در فضای مجازی داشته باشیم در چنین مواردی نتیجه بسیار خوبی عایدمان می شود.


لزوم سرمایه گذاری برای توسعه پروژه های ارتباطی
به گفته دکترجلالی، هم اکنون 80 درصد جست و جوها در فضای مجازی از طریق گوگل انجام می شود و این شرکت برای چنین سرویس دهی گسترده ای سالانه بالغ بر 60 میلیارد دلار هزینه می کند که به اندازه بودجه یک سال کشور ماست و ما در حالی از راه اندازی موتور جست و جوی ملی حرف می زنیم که بودجه ای که برای آن در نظر گرفته ایم، حتی یک صدم بودجه ای نیست که گوگل در اختیار دارد. بنابراین تنها راه حل ممکن در این عرصه، حمایت از پروژه های ملی و سرمایه گذاری روی این پروژه هاست.
 
killer666

killer666

demon is back
مدیر بازنشسته
پاسخ : گوگل ف ی ل ت ر می شود!!!

منم موافقم با حذف گوگل !
میدونید چه ضرری متوجه گوگل میشه اگر ایرانی ها نرند تو این موتور !
فکر کنم برشکست بشه !
بعد 100% عذر خواهی میکنه و میاد به جاش رژیم غاصب صهیونیستی رو از نقشه حذف میکنه !
:دی
 
Mёy$αM

Mёy$αM

کاربر تالار
کاربر تالار
کاربر فعال
پاسخ : گوگل ف ی ل ت ر می شود!!!

موافقت من اعلام شد
ف ی ل ت ر کنید:کول
 
ARIANA

ARIANA

پدر جد تالار !
مدیر بازنشسته
پاسخ : گوگل ف ی ل ت ر می شود!!!

نه این به ضررخودمان است میدونیدگوگل توسرچ کردن موضاعات دقیقترازهمه موتورهای جست وجو گردنیاست.ثانیا اگرموتورجست جوبزنیم خدایش تاقیامت به موتورجست جوگرbingوyahooهم نمیرسیم چه برسه به گوگل
یکم عاقلانه فکرکنیم.
الان ایران سیستم عامل زده به نام زمین
درلحظه اول فکرمیکنی بهترین سیستم عامل دیگه. اگریکم به مایکروسافت فکرکنی بااون همه مهندس برنامه نویسی و...ایابهش میرسیم.
سیستم عامل لینوکس بیش از400هزارمهندس داشته.ازسرتاسردنیا
ماهرکاری کنیم بازم به اون ها نخواهیم رسید ولی بازم سعی کنیم ازوابستگی بیرون بیایم بهشون ثابت کردیم ما دراین دنیاپیشترفته کم نیستیم.
 
general

general

پدر جد تالار !
مدیر بازنشسته
پاسخ : گوگل ف ی ل ت ر می شود!!!

نه این به ضررخودمان است میدونیدگوگل توسرچ کردن موضاعات دقیقترازهمه موتورهای جست وجو گردنیاست.ثانیا اگرموتورجست جوبزنیم خدایش تاقیامت به موتورجست جوگرbingوyahooهم نمیرسیم چه برسه به گوگل
یکم عاقلانه فکرکنیم.
الان ایران سیستم عامل زده به نام زمین
درلحظه اول فکرمیکنی بهترین سیستم عامل دیگه. اگریکم به مایکروسافت فکرکنی بااون همه مهندس برنامه نویسی و...ایابهش میرسیم.
سیستم عامل لینوکس بیش از400هزارمهندس داشته.ازسرتاسردنیا
ماهرکاری کنیم بازم به اون ها نخواهیم رسید ولی بازم سعی کنیم ازوابستگی بیرون بیایم بهشون ثابت کردیم ما دراین دنیاپیشترفته کم نیستیم.

خب همین سیستم عامل زمین هم که دارن میسازن یه توضیع از لیونکس هستش
 
Mёy$αM

Mёy$αM

کاربر تالار
کاربر تالار
کاربر فعال
پاسخ : گوگل ف ی ل ت ر می شود!!!

خب همین سیستم عامل زمین هم که دارن میسازن یه توضیع از لیونکس هستش

منم موافقم:27869:
تازه نمیگی این اولین سیستم عاملی است که میزنن شاید مشکلاتی داشته باشه ولی هرچی باشه تولید خودمونه وباید ازش دفاع کنیم
 
ARIANA

ARIANA

پدر جد تالار !
مدیر بازنشسته
پاسخ : گوگل ف ی ل ت ر می شود!!!

ایران چندسال پیش روی ویندوزxp کارکرده بود وبه نام ویندوز فارسی ارائه دادبخدامایه شرمندگی بود سرعت پایین.کمترازدوهفته ویندوز میپره و...
البته شرکت MRTراکه میشناسید نرم افزارارائه میده چند بارهم این شرکت ویندوزهارادست کاری کرد.به قول خودمون....توویندوز.
ولی این یکی راکه ایران زده سیستم عامل بومی است یعنی از ویندوزمایکروسافت بهره نگرفته.اماازلینوکس گرفته میشه گفت شبه لینوکس است.
شرط میبندم برای تثبیتش هم اعلام میکنند تمام بانک ها و...ازاین سیستم عامل استفاده کنند تاجابیافته مگرنه شما ویندوز7 وXPبخداول نمیکنید.بزاربیاد خودتون به نتیجه اش میرسید
ولی همینقدر سیستم عامل زمین تولیدشده به همه ثابت میشه قدرت تکنولوژی ما مسلمانان هم کم نیست.خدایش افتخارداره

 
آخرین ویرایش:
Java.Her

Java.Her

گیمر تالار !!!!؟!
کاربر ماندگار
پاسخ : گوگل ف ی ل ت ر می شود!!!

حالا که همه به جای تاریخ و فرهنگ و حقوق معنوی ملل فقط به بازی ها ی سیاسی بها میدیم ؛ چرا به جای بحث و مجالده های منطقی سراغ محدودیتها و قطع ارتباط میریم...
 
متن زیبا برای فرزند پسر - متن زیبا برای فرزند دختر - متن ادبی درباره برادر - کابل شارژر سامسونگ- خرید قاب گوشی- جواب آمیرزا- اسکرین شات سامسونگ - فلش کردن گوشی - اروس دیجیتال - قاب گوشی A54 - قاب گوشی s23 ultra -
بالا